Visie

Een beter mens worden

Bevordering van de oosterse wijsbegeerte en cultuur in de breedste zin van het woord.
Dit doormiddel van het organiseren van activiteiten ter verspreiding en onderwijzen van kennis over het verre oosten in elk mogelijke vorm.

Onze passie is het om samen met jullie een beter mens te worden door het beoefenen van karate als vechtkunst en meditatie vorm.

De wereld is een plek waarin je jezelf en anderen tegenkomt. Laten we realistisch zijn, niet iedereen heeft het beste met je voor. Het leven kan oneerlijk zijn. Het brengt ons zowel interne als externe uitdagingen (vijanden). 

Je leert om in je eigen kracht te staan.

Wij leren je om op positieve  daadkrachtige wijze om te gaan met weerstand in jou en daarbuiten. 

Karate helpt jou om jezelf op krachtige wijze om te vormen tot een positief, assertief en zelfredzaam individu. 

Kom erachter hoe je krachtig, doortastend en energiek kunt handelen. Kom jezelf tegen en doorbreek je innerlijke barrières, zodat elk obstakel buiten jou overwonnen kan worden. 

Samen trainen, zodat jij een betere ik zult worden. Ervaar in ongedwongen sfeer, hoe het kader van discipline, aandacht en focus je veel vrijheden kan geven

Hoe om te gaan met de angst impuls. 

Sommige mensen worden agressief en slaan er meteen op los, anderen verstijven of rennen weg.

Karate is in de eerste plaats een manier om te leren omgaan met die angst impulsen. We leren veel situaties kennen en hoe dan te handelen.

Kata’s en ademhalingsoefeningen worden gebruikt om als actieve meditatie te dienen. Al trainend werken aan je geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.