Weerbaarheid / Zelfverdediging

Nieuw!
Nu cursus zelfverdediging en weerbaarheidstraining voor iedereen vanaf 13 jaar. Leer onder deskundige leiding voor jezelf op te komen en je te verdedigen. Dit ook aan de hand van vele realistische praktijksituaties van medecursisten, met en zonder wapens.

Voor wie

De cursus is opgezet voor iedereen die weerbaarder in het leven wil staan. Vrouw of man is niet van belang. Wel hebben we een minimumleeftijd van 13 jaar.

Pestgedrag

Mensen jonger dan 13 jaar kunnen beter met het kinder Karate meedoen. Speciaal met het oog op het probleem van pestgedrag. Hier word tijdens de les extra aandacht aan gegeven.

55 +

Voor 55+ bieden wij een speciaal programma om met een veilig gevoel in de maatschappij te staan.

Doel

De wereld is een plek waarin je jezelf en anderen tegenkomt. Laten we realistisch zijn, niet iedereen heeft het beste met je voor. Het leven kan oneerlijk zijn. Het brengt ons zowel interne als externe uitdagingen.

Je leert om in je eigen kracht te staan.

Wij leren je om op positieve  daadkrachtige wijze om te gaan met weerstand in jou en daarbuiten. 

Kom erachter hoe je krachtig, doortastend en energiek kunt handelen. Kom jezelf tegen en doorbreek je innerlijke barrières, zodat elk obstakel in jou en buiten jou overwonnen kan worden.

Samen trainen, zodat je beter op de moeilijke situaties in het leven bent voorbereid. En er uiteindelijk op de juiste manier mee weet om te gaan. Ervaar in ongedwongen sfeer, hoe het kader van discipline, aandacht en focus je vrijheid kan geven.

Hoe om te gaan met de angst impuls. 

Sommige mensen worden agressief en slaan er meteen op los, anderen verstijfen of rennen weg.

Wij leren je in de eerste plaats een manier om omgaan met die angst impulsen. We leren je veel verschillende situaties kennen en hoe dan te handelen.

Al trainend werken aan je geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.

Programma

Stoten

Simpele werkzame verdedigingen tegen aanvallers die zeer snel toepasbaar zijn.

Trappen

Eenvoudige traptechnieken die zeer effectief zijn en makkelijk voor iedereen aan te leren.

Verdedigen

Afweren en counteren van ongewenste lichamelijke aandacht. En hoe hiermee om te gaan en het voorkomen van deze situaties.

Bevrijdingen

Los komen bij een verwurging of klem. Door iedereen makkelijk aan te leren.

Wapens

Wat te doen bij een gewapende tegenstander en hoe hem te ontwapenen.

Zelfvertrouwen

Stevig in je schoenen staan, weten hoe te handelen en hoe voorkom ik vervelende situaties. Voor iedereen bereibaar.

Wanneer

De lessen zijn 2x per week, omdat er anders te weinig voortgang word bereikt. Voorlopig zijn de lessen op maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur en donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur

Kosten, duur en kleding

De cursus kost 25 euro per maand. Men kan tijdens iedere les instromen, alleen of met een partner. Het is aan te raden om eerst 1 of 2 proeflessen mee te doen voordat je besluit om de cusus te gaan volgen. De contributie gaat dan in overleg in en opzeggen kan per 1e van de maand.

De tijdsduur van de cursus is voor ieder persoon weer anders. Het is afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden hoe snel men de juiste vaardigheden aanleert en men overtuigd is van eigen kunnen.

Een sport legging, joggingbroek, eventueel met sport BH en een t- shirt zijn voldoende om mee te kunnen doen. We trainen in principe op blote voeten.